the law of attraction

The law of attraction: doelen stellen

Mindset

In deze blog wil ik je uitleggen wat voor mij de nummer 1 tip is om succes te behalen met jouw business. Het is een opdracht die ik ook tijdens al mijn trainingen en workshops geef. Een kleine hint, het heeft te maken met een van mijn favoriete onderwerpen: the law of attraction. Omdat ik er zo lyrisch enthousiast over ben zal ik hem nu ook met jou delen. Ik hoop dat je hem opvolgt en hem daarnaast ook hieronder durft op te schrijven. I dare you!

Stel een doel

Ok, ben je er klaar voor? STEL EEN DOEL. Ik ben de grootste voorstander van het stellen van doelen. Concreet maken waar je naartoe wilt. Wanneer je tegen jezelf zegt “ik ga iets nieuws starten, ik kijk wel wat het wordt” is er een grote kans dat je er lang over doet. Hierdoor behaal je niet de successen die je wel ergens in je wildste dromen huisvest.

Wanneer je heel helder voor jezelf stelt waar je naartoe wilt, daar waar je de vlag in de horizon steekt, dan ga je ook ontdekken wat het pad is dat je moet gaan bewandelen om daar te komen. En don’t worry als je het pad om dit moment nog niet helemaal helder voor je ziet. Durf te dromen, durf je doel groots te stellen.

Ik wil je meenemen aan de hand van een voorbeeld bij mezelf. Dit voelt nogal persoonlijk omdat ik het ga hebben over geld en mijn omzet, en ergens voelt het natuurlijk nooit sjiek om over geld te praten. Dat is weer een ander puntje; money mindset, waar ik graag met je in een ander stuk over praat.

The law of attraction

Vorig jaar rond maart startte ik Click and Grow. Een ongoing fotografie abonnement waarin ik fotografen inspireerde om hun bedrijf te laten groeien. Elke maand had een ander onderwerp, waar ik telkens dieper op in ging. Het onderwerp van de eerste maand was the Law of Attraction en als je me een beetje kent, is dit een van mijn favo onderwerpen. Dit heeft hier natuurlijk ook alles mee te maken.

In die maand vroeg ik alle deelnemers om doelen op te schrijven die ze hadden voor de komende 3 maanden en voor het komende jaar. Een van de cursisten vroeg mij, hoe kan het ook anders, wat zijn jouw omzet doelen dan voor over 1 jaar? Natuurlijk heb ik getwijfeld of ik het wel kon opschrijven, maar als ik een ander vraag met de billen bloot te gaan, moet ik dat zelf natuurlijk ook. Mijn jaaromzet zou 200.000 euro zijn. Hoe en wat wist ik nog niet.

Toen het januari was dacht ik nog even “ah jammer, ik heb t omzet doel helaas niet gehaald”. Ik heb zo’n 150.000 euro aangetikt. Niet ontevreden hoor, natuurlijk niet, maar niet de twee ton die ik had bedacht. Totdat ik afgelopen week op mijn fiets zat en dacht: what the heck, ik heb de “waar sta ik over een jaar” vraag pas in maart beantwoord. Het ging niet om het kalenderjaar. Ik ben nu pas in maart beland en heb een omzet over het afgelopen jaar van ongeveer 220.000 euro behaald. Wiehoee, zie je nou wel, the law of attraction works, het opschrijven van je doelen werkt.

Mega belangrijk dat je het opschrijft; the Law of Attraction doet de rest.

1.000 cursisten

Om je nog een heerlijk voorbeeld te geven ga ik terug naar een paar maanden geleden. Ik kreeg het idee om een cursus te geven voor moeders. Het was de eerste keer dat ik deze online zou zetten en het was dus vrij spannend om dit te promoten. Ik had het doel gesteld dat 1.000 mensen de cursus zouden gaan volgen. Ondertussen realiseerde ik me maar al te goed dat dit een groots en insane doel was. De eerste dag waren er maar 40 kaartjes verkocht. Holy crap. Dat was nog een hele lange weg te gaan. Bijna ging mijn hoofd in de opgeef stand. Ik besloot hoe dan ook te geloven in de 1000 en iedere keer daarnaar terug te pakken. Niet denken dat het onmogelijk is. Alle manieren om dit beter te verkopen, om dingen in te zetten, pakte ik aan. Out of my comfort zone? Hell yes. Did it work? HELL yes.

In het weekend voordat de deuren van de cursus sloten sprak ik met mijn team af om een beloning te stellen voor het behalen van ons doel. Een avondje uit eten en karaoke. We spraken 750 af en ik merkte dat ik rust kreeg, dit gingen we wel halen. We hadden er toentertijd iets van 600 verkocht. De druk van het halen van de lat werd wat minder en uiteindelijk hebben 800 mensen de cursus gedaan. Denk je dat ik in een hoekje heb gehuild omdat het er niet duizend waren? OHNO.
Ik was super blij en trots en kan nog steeds niet helemaal beseffen dat er echt 800 mensen de cursus hebben gevolgd. Achthonderd personen. Ik ken niet eens 800 personen. Zo ontzettend dankbaar.

Een boost in je doorzettingsvermogen

Wat ik wel weet is dat die 1000 in mijn hoofd ervoor zorgde dat ik verder ging, dat ik ging zoeken naar manieren en wegen die ervoor zouden zorgen dat het doel werd behaald. Had ik gedacht ik wil 200 mensen in de cursus? Dan was ik al vrij vlug gestopt met de verkoop, de manieren vinden om mensen te enthousiasmeren… In plaats daarvan ben ik super blij en happy.

Ik hoop dat ik je hiermee heb kunnen overtuigen om een doel te stellen, voor jezelf, voor je business. Laat the Law of Attraction zijn best doen voor je. Als je durft, hoop ik dat ik je heb uitgedaagd om hieronder te schrijven waar je over een jaar staat. Wat is jouw omzetdoel? Mocht je dat spannend vinden, I get that. Wees er dan zeker van dat je in ieder geval, vandaag nog, 20 minuten neemt om dit op te schrijven. En als je een doel opschrijft, doe er even een schepje bovenop. 40% ofzo, why not?

read & Leave a comment

Share

Your Comment Form loads here

Comments will load here