Self love

Mindset

Fotocredits: @bymirtephotography

Ok, ik weet het, deze titel maakt je misschien een beetje weeïg. Dat mag. Ik denk nu ik hem opschrijf ook zeker niet “wauw Mar dit is voor iedereen” en een week geleden had ik deze blog ook zeker niet geschreven. Toch voel ik nu, tijdens de quarantaine, aan alles dat dit de tijd is voor mij om even rustig aan te mogen doen. Ik wil altijd door knallen, kijken waar ik naartoe wil en daar in sneltreinvaart naartoe. En dat is ok. Dat was nodig. Misschien. Maar nu is het tijd voor de focus op iets wat ook belangrijk is: self love.

Ik voel nu aan alles dat ik tot rust kom. Dat ik mijn gestoorde weekplanning van een afstand aan het bekijken ben en denk: waar moet ik veranderen. Waar moet ik afstand van nemen. Waar moet ik rustiger aan doen. Om zo creatiever en meer geground terug te komen zonder dat het me mijn leven kost.

Want dat zie ik nu. Ik dacht de laatste tijd met mijn kinderen vaker: nu even niet, wanneer mogen ze naar bed? Geen tijd geen geduld. En dat komt nu weer bij me terug. Ik besef me dat ik te hard gewerkt heb en daar on fire was, maar het leven daarachter niet meer zo. Laatst schreef ik al een blog over hoe ik soms twijfel aan mijn kwaliteiten als moeder en nu was dat des te meer van toepassing. Terwijl het doel van al dat harde werken nou juist was om succes tot een fijner leven achter de schermen te leiden.

We gaan stappen terug doen. Stappen terug om te kijken en ook vanuit mijn intuïtie te gaan doorvaren. Nu de mama’s en kindjes thuiszitten heb ik de Mama for Mini cursus vervroegd en hoewel dit dit juist goed uitkwam voelt het eigenlijk niet helemaal lekker om dit nu actief te gaan promoten. Het was juist tijd om eventjes dat voetje van dat gaspedaal af te halen: een grote les voor mij.

Iedere ochtend probeer ik een meditatie oefening te doen. Normaal gesproken sluipt er altijd de wil bij in om eentje te doen die gaat over visualisatie en doorgroeien. Totdat ik besefte dat het juist nu goed is om te werken aan mijn zelfbeeld. Want is het niet het allerbelangrijkste om straks weer in je power te staan vanuit een sterke en zelfverzekerde mind? Daarmee bedoel ik geen arrogantie. Het gaat om jezelf waardig genoeg vinden, om te spreken, om er te zijn en om mensen te inspireren. 

Niet alleen met die visie maar, men o men wat zou ik het heerlijk vinden als mijn selfdoubting mind plaats gaat maken voor een zelfverzekerde mind. Want boven alles is dat wat je nodig hebt als fundament voor een heerlijk leven. Met je man met je kinderen, met je werk. 

Dus mijn doel voor deze periode: self love.

read & Leave a comment

Share

Your Comment Form loads here

Comments will load here