moeder van twee

Moeder van twee

Family

Fotocredits: @marijke_boeve_fotografie

In deze blog ga ik jullie iets meer vertellen over mij als ‘moeder van twee’ en heb ik wellicht nog wat leuke en fijne tips voor je als het aankomt op het moederschap. Want dames, ik ben heel goed in het vastleggen van mooie momenten, maar in real life gaat het bij mij in huis soms ook best
heftig aan toe.

Zoals jullie misschien al eerder voorbij hebben zien komen ben ik trotse mama van twee kindjes. Tom (7) en Olivia (4). Wat een leuke mensjes zijn dit. Al is het wel haat en liefde met die twee hoor. Typisch broer en zus. Het ene moment voeren ze lieve gesprekjes op de bank, onder een dekentje en het volgende moment slaan ze elkaars nog net niet de hersens in.

Het is grappig om te zien dat het qua karakter  twee heel verschillende kinderen zijn. Tom is heel zacht en lief en Olivia is mega spicy. Ik wilde altijd graag een meisje en die heb ik gekregen… Het lijkt me geweldig om nog een baby’tje op de wereld te zetten, maar ze worden ook
zo snel groot. M’n vent vind het ook wel goed zo, maar Olivia denkt hier duidelijk anders over. Die stelt mij onderhand iedere dag de vraag wanneer dat ze een babyzusje krijgt. Oh en een poesje, wilt ze ook graag. Schattig wel.

Ik kom voor m’n werk natuurlijk bij heel veel verschillende gezinnetjes over de vloer. Heel fijn vind ik dat. Het gaat er namelijk lang niet overal zo ‘picture perfect’ aan toe, als dat het er op beeld soms uitziet. Dus lieve mama’s, onthoud dit: jullie zijn niet alleen!

Wat voor moeder ben ik zelf eigenlijk? Dat vind ik best een confronterende vraag. Ik weet namelijk dat ik een heel relaxte en vrije moeder ben. Consequent zijn vind ik lastig. Ik geef de schuld aan m’n genen, want mijn moeder was vroeger namelijk net zo. Vet irritant vond ik dat altijd. Maar ach, niemand is perfect. Daarentegen ben ik ook een echte knuffel mama en vind ik het heerlijk om met mijn kids rond te hangen en dansjes te doen in de woonkamer. Waar ik goed in ben? Van een nee een ja maken. Ik wil ze graag meegeven dat nee niet altijd nee hoeft te blijven.

Mamadag, iedere woensdag, is één van mijn favoriete dagen van de week. De kids gaan tegenwoordig allebei naar school, dus dat betekend dat ik in de ochtend wat tijd voor mijzelf heb. Dit geeft mij de ruimte om eens een keer lekker naar de kapper te gaan of die massage te boeken. Dat kan.. Doen is een tweede, maar de gelegenheid en tijd die is er. Vinden jullie dat soms ook zo lastig om te plannen en ook daadwerkelijk te doen?

Als de kids dan rond lunchtijd klaar zijn op school, haal ik ze lekker op. Wij beginnen de woensdagmiddag altijd met een broodfeestje. Dit is een boterham die in puntjes is gesneden (net als een pizza) met allemaal verschillende belegjes. Misschien hebben jullie het al eens voorbij zien komen op mijn Instagram. Dit is trouwens zo’n typisch voordeel van het ‘over de vloer komen’ bij andere gezinnen. Zo neem ik af en toe hele leuke tradities over. Het broodfeestje heb ik ook afgekeken bij een heel leuk gezin. M’n kids vinden het fantastisch, dus mochten jullie dit lezen, dank daarvoor.

De rest van de middag en mijn vrije momenten met de kids staan vooral in het teken van samen zijn, samen spelen, samen dansen en de mooiste herinneringen met elkaar maken. Heb jij ook van die leuke, traditionele momentjes samen met je kids? Ik ben heel benieuwd! Laat je het mij weten
in een reactie?

read & Leave a comment

Share

Your Comment Form loads here

Comments will load here